De leukste plaatsen om te wonen in Limburg

Limburg staat bekend als een ontzettend gezellige provincie. Niet alleen is er de Brabantse gezelligheid bij de provincie ernaast, maar Limburg zelf kent dezelfde sferen. Bovendien ligt het direct aan zowel de Belgische als de Duitse grens, wat het een prachtige plek maakt om te wonen. Wij hebben verschillende plaatsen op een rij gezet waar je kunt gaan wonen, wanneer jij van plan bent om ook in deze gezellige provincie te gaan wonen. Onderstaand lichten we de volgende steden verder uit:

  • Maastricht
  • Valkenburg
  • Venray
  • Roermond

De stad Maastricht

Wanneer we het dan hebben over gezelligheid dan denken de meeste mensen direct aan de stad Maastricht. Deze stad staat namelijk bekend om de gezelligheid voor zowel jong als voor oud. Het is een populaire stad voor studenten om te wonen en er zijn zelfs ook veel internationale studenten die naar Maastricht komen om daar meerdere jaren te studeren. Maar daarnaast is het ook een stad voor gezinnen ouderen en is het verre van alleen een stad voor jongeren of studenten.

Valkenburg

Vlak naast Maastricht is dé toeristische trekpleister Valkenburg te vinden. Valkenburg is in de zomermaanden typerend met het enorme aantal gezellige terrasjes die vol zitten met mensen. Lekker genieten in de zon op het terras en niks anders dan mensen die lekker willen genieten.

Een mooie stad als Venray

Ook Venray is een bekende stad binnen de provincie. Ook hier is er altijd wel wat te doen en is het een zeer geschikte stad voor zowel jong en oud. Waar Maastricht eerder een stad is waar de jongeren naartoe gaan, is Venray juist een stad die zeer erg in trek is bij gezinnen en ouderen. Op het gebied van werk is er ook veel te vinden en wanneer mensen er klaar voor zijn om een woning te kopen dan is dit een zeer geschikte stad om wat op te bouwen. Zo kun je hier de nieuwbouw in Venray bekijken en zien of dat iets voor jou is.

Roermond

Tot slot hebben we dan nog Roermond. Dit is een stad die ietsjes groter is dan Venray als het gaat om het aantal inwoners. Maar verder is het vergelijkbaar als Venray als het gaat om de argumentatie om er naartoe te verhuizen. Roermond is ook zeer geschikt als het gaat om de woningmarkt, de werkgelegenheid, de sfeer en andere mogelijkheden.