Huis kopen in Spanje tips

Huis kopen in Spanje tips

Op zoek naar een vakantiewoning in Spanje? Bereid je voor met deze tips!

Een eigen vakantiehuis bezitten in Spanje en daar vervolgens grote delen van het jaar verblijven. Voor veel mensen is dit een langgekoesterde wens en welja, voor sommige mensen komt deze wens uiteindelijk nog uit ook. Ben je momenteel zelf aan het overwegen deze stap te zetten? Dan staan je natuurlijk vooral mooie tijden te wachten in dit fijne Zuid-Europese land, maar vergis je niet: voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. We kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat voor je een huis gaat kopen in Spanje tips kunt gebruiken. Lees in de volgende alinea’s drie relevante tips 

Huis kopen in Spanje tips

Kies een ideaal plekje

Voor je eventueel op een transactie overgaat is het slim om eerst uitgebreid onderzoek te doen naar welke regio’s en plaatsen bij jou in de smaak vallen. Het is namelijk essentieel dat je je straks thuis gaat voelen in je vakantiehuis, want waarschijnlijk ga je er vaak en veel van gebruikmaken. Een toegankelijk klimaat is daarvoor trouwens ook belangrijk. Wat dat betreft is de Spaanse oostkust misschien nog wel het meest geschikt. 

Zorg voor voldoende financiën om gelijk in te zetten

Als je als Nederlander een huis koopt in Spanje, is het zaak om voldoende direct beschikbare financiële middelen mee te nemen. Dit is echt nodig, want je kunt als buitenlander in Spanje maar 70 procent van het aankoopbedrag van een huis via een hypotheek lenen. De overige 30 procent zul je dus aan eigen geld moeten inbrengen.

Schakel een aankoopmakelaar in

Het kopen van onroerend goed is in Spanje een ingewikkelde aangelegenheid. Dit in verband met wetgeving, vergunningen en certificaten Het is daarom zeker aan te raden ter plaatse een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Deze zijn gelukkig volop beschikbaar. Sterker nog, er zijn erbij die Nederlands en Spaans spreken.