Rondreizen door Azië

Imposant en veelzijdig Azië

Maak een rondreis door Azië en ontdek  het grootste continent van de wereld. Het heeft veel interessante landen met elk een eigen cultuur, gebruiken en gewoontes, religie en keuken. Het is een zeer veelzijdig continent; je vindt er de mooiste tropische eilanden, je kunt er avontuurlijke jungle trekkings maken en adembenemende tempels bezoeken. Niet gek dus dat steeds meer toeristen de weg naar Azië weten te vinden. Reizen gaat er makkelijk en de bevolkingen zijn ontzettend vriendelijk. Thailand, India en Indonesië zijn veel gekozen reisbestemmingen, maar ook andere Aziatische landen zoals Japan, Cambodja en China worden steeds populairder.

 

Zuidoost-Aziëgoedkoperondreislogo

Thailand is zonder twijfel het meest bezochte land van dit deel van Azië. Het land is ontzettend divers en heeft voor iedere reiziger iets te bieden. Of je nu een actieve vakantie wilt of wilt genieten van een strandvakantie, of je veel te besteden hebt of reist met een kleiner budget: iedereen kan hier terecht voor een onvergetelijke reis. Ook de omliggende landen Vietnam, Laos en Cambodja zijn prachtig en veel gekozen voor een rondreis door Azië. Indonesië is groot en alleen al in dit land kun je je weken prima vermaken. De vele eilanden hebben diverse karakters. Java kent prachtige hoogtepunten, Bali staat bekend als het ultieme tropische eiland en Sumatra kent een prachtige natuur. Op het grote schiereiland Maleisië moet je de levendige hoofdstad Kuala Lumpur ook zeker niet overslaan. De Filipijnen is, met zijn vele exotische eilanden, bij uitstek geschikt voor een onvergetelijke duikvakantie. Myanmar wint door zijn uiterste vriendelijke bevolking en relaxte sfeer de laatste jaren ook terecht aan populariteit.

 

Zuid-Azië

India is het grootste en meest bezocht land van dit deel van Azië. Het land is gigantisch groot en indrukwekkend en hier alleen al kun je weken of maanden reizen. Het is een intens, kleurrijk en imposant land met grote verschillen. Je kunt er de meest prachtige gebouwen zien: de Taj Mahal, Amber Fort en het Rode Fort zijn echte aanraders. De steden Delhi en Mumbai zijn hectisch en groot, terwijl Goa bekend staat om zijn rust en vele backpackers.

In Nepal kun je prachtige trekkings maken. Het land van Boeddha staat bekend om zijn ongekend aantal Boehhistische en Hindoeïstische tempels en indrukwekkende Himalaya-gebergte. Sri Lanka is bij toeristen nog minder bekend, maar door zijn vriendelijke bevolking en mooie kust ook zeker een tip om tijdens een rondreis te bezoeken.

 

Oost-Azië

Dit deel van Azië heeft een hele andere sfeer en uitstraling. Japan heeft een rijke cultuur en staat vooral ook bekend om zijn keuken. Traditie gaat in dit land hand in hand met een hyper moderne lifestyle. De metropolen Tokyo, Kyoto en Osaka mag je tijdens je reis zeker niet overslaan, maar Japan heeft ook prachtige natuur: de vulkanen bij Fuji en het bamboebos bij Kyoto zijn echte bezienswaardigheden. China is een gigantisch land en het is verstandig te kiezen welke regio je wilt bezoeken. Indrukwekkende monumenten zoals de Chinese muur en de Longmen grotten staan in groot contrast met het hectische leven op straat en de stille natuur in de binnenlanden.