Bescherm je auto met een auto beschermhoes

Je auto is vaak een heel kostbaar bezit en dat wil je natuurlijk zo goed als mogelijk beschermen tegen krasjes en andere schade. Wat de meeste auto eigenaren doen, is een auto beschermhoes aan te schaffen. Wat deze beschermhoes precies doet en waarop je moet letten, wanneer je zelf eentje wilt kopen, vertellen we hier.

De functie van een auto beschermhoes

We staan er vaak niet bij stil, maar zo een eenvoudige auto beschermhoes heeft heel wat voordelen voor je auto. De meest belangrijkste functie is natuurlijk bescherming, maar waartegen beschermd de hoes je auto eigenlijk?

In de eerste plaats wordt je auto beschermd tegen de regen, sneeuw en andere weersomstandigheden. In de winter voorkomt zo een beschermhoes bevroren ruiten, vastvriezen van autosloten, portieren, enz. Er zijn zelfs beschermhoezen met een laagje schuimrubber, die bescherming bieden tegen hagel!

Het blijft natuurlijk niet bij het weer alleen. Met een autobeschermhoes voorkom je vervelende dingen op je geliefde auto zoals vogelpoep, hardnekkige boomhars, roestvorming, zand en zoutafzetting (wanneer je dicht bij de zee woont), enz. Goed bekeken is het een multifunctioneel ding, zo een auto beschermhoes.

Auto beschermhoes kopen

Wanneer je zelf een auto beschermhoes wilt kopen druk hier, moet je rekening houden met een aantal dingen. De eerst is de maat, de beschermhoes moet goed zitten, anders komt er van de beschermende functie niets terecht. Ons advies is om met een maatlint de afmetingen van de auto te nemen en bij het bestellen, de maat net iets groter te nemen dan de afmetingen zelf. Het kan namelijk gebeuren dat je tijdens het meten een foutje hebt gemaakt, dan heb je liever dat de beschermhoes wat groter is, in plaats van te krap.

Waarop je ook moet letten, is het soort auto beschermhoes. Je hebt er namelijk 2: een beschermhoes die de hele auto bedekt, terwijl de andere alleen het dak en de voorruit bedekt. Jij moet zelf bepalen wat beter geschikt is: parkeer je vaak buiten, dan is het beter een bescherhoes te kopen die de hele auto bedekt. Staat je auto netjes in de garage en heb je smorgens weinig tijd om de hoes weer te verwijderen, dan is een beschermhoes voor dak en voorruit toch beter.

Tot slot

Je geliefde auto beschermen tegen schade kan op verschillende manieren, maar de meest makkelijkste is toch gewoon een eenvoudige auto beschermhoes aan te schaffen. En dan maakt het niet uit of je auto in de inrit, langs de weg of gewoon in de garage staat, bescherming is overal nodig.