Kies een leuke wandelvakantie Spanje

Als je een wandelvakantie Spanje wilt doen zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Het land heeft een grote diversiteit aan natuur waarbij je kunt denken aan stranden, bergen en bossen.

Kies een route die bij je past

Als je een wandeltocht wilt ondernemen in Spanje is het slim eerst te kijken naar welke streek je toe wilt en wat je mooi vindt om te ontdekken. Daarnaast kijk je ook goed wat voor wandeltocht je wilt doen. Ben je een goed getrainde wandelaar die wel van een uitdaging houdt? Dan is een wandeling door de bergen zeker aan te raden. Er zijn veel routes uitgezet op verschillende niveaus maar je kunt er ook voor kiezen zelf een route te maken. Kijk altijd goed wat je aankunt en wat de moeilijkheidsgraad van een bepaalde route is.

Bespreek ook op voorhand het verblijf

Als je kiest voor een wat langere wandelvakantie in Spanje in plaats van een keer een dagje rondlopen kun je het beste van tevoren ook je verblijf boeken. Je kunt ervoor kiezen iedere dag vanaf dezelfde locatie te vertrekken maar van de ene plaats naar de andere lopen behoort ook tot de mogelijkheden. In het laatste geval boek je gewoon op meer plaatsen een verblijf voor de nacht. In het gehele land zijn overnachtingsmogelijkheden aanwezig, ook in de wat minder toeristische gebieden waar je in alle rust kunt genieten van de wandeling en de omgeving.