vakantie

Camping meivakantie

De meivakantie: een van de populairste periodes voor een campingvakantie

Onder normale omstandigheden zijn er miljoenen Nederlanders die het liefst minimaal een keer per jaar een vakantieverblijf op een camping meemaken. Velen van hen gaan bij voorkeur voor zo’n campingvakantie de grens over, maar ook binnen Nederland vakantie vieren is populair, zeker op campings. Dit geldt bij uitstek voor de wat kortere vakanties in het laagseizoen. Zo zie je niet zelden dat een Nederlandse camping meivakantie volop bevolkt wordt door met name Nederlanders. Wil jij ook tijdens de aankomende meivakantie een kampeervakantie boeken? Lees hieronder enkele tips voor het kiezen van een camping van goede kwaliteit.

camping mei vakantie

Op basis waarvan kun je de kwaliteit van een camping aflezen?

Als je op voorhand wilt voorspellen of een camping kwalitatief goed genoeg is voor jouw wensen en standaards, probeer bij het uitkiezen dan op de volgende aspecten te letten:

  • Als een camping door meerdere of zelfs alle grote toeristische instanties vermeld en aangeraden wordt, dan is dat zeker een goed teken.
  • Een belangrijke factor van campings is uiteraard het sanitairgebouw. Probeer aan de hand van bijvoorbeeld recensies in te schatten of men over modern en schoon sanitair beschikt.
  • Probeer na te gaan in hoeverre campings inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo maken campings die bijvoorbeeld goed inspelen op de nadelen en risico’s van de pandemie een goede beurt.
  • Doe goed onderzoek naar de aanwezigheid en openingsperioden van aanvullende voorzieningen zoals sportfaciliteiten, restaurants en winkels die voor jou belangrijk zijn.