Waarom we steeds meer mensen op een e-bike zien.

Je hebt ze vast al voorbij zien komen, heren en dames, jong en oud op een e-bike op weg naar werk of de kinderen naar school brengen. De tijd van de gewone fiets gaat langzaam aan weg en in de ruil daarvan komt de e-bike. Een goedkopere en gezondere vervanger van de auto. Voorheen dachten we vooral dat deze e-bikes voor bejaarden zijn maar door de naam ‘elecktrische fiets’ naar ‘e-bike’ te veranderen is het ineens heel hip geworden. 

Ondersteuning

Met een e-bike hoef je niet meer badend in het zweet op werk of school aan te komen. Door de ondersteuning die de fiets geeft, hoef je minder hard te trappen dan bij een normale fiets voor hetzelfde resultaat. Je fietst dus gemakkelijk iedereen voorbij en het hoeft niet eens zichtbaar te zijn dat jouw fiets een e-bike is. De modellen worden namelijk steeds moderner en daardoor de motoren steeds compacter. 

Sportief

We weten allemaal dat de stap moeilijk is om de auto te laten staan en daar in plaats van de fiets te nemen. Iedere dag minimaal 30 minuten bewegen is gezond voor je lichaam en geest. Als je sportiever wilt worden is een e-bike dus ook een hele goede optie om te gaan gebruiken. Door de verschillende versnellingen kan je zelf kiezen hoeveel ondersteuning je juist wel of niet wilt gebruiken. Je zal al snel merken dat je conditie erop vooruit gaat, vet verbrand, sterker wordt en meer beenspieren zult krijgen. Het is dus een win-win situatie voor een gezondere leefstijl en groenere wereld!

Ontspannend

In Nederland hebben we heel veel mooie stukjes om te fietsen. Voor sommige zijn deze mooie stukjes nog best ver weg. Met een e-bike zal grote afstanden dus geen probleem meer zijn. Tijdens het fietsen kan je de ondersteuning aanpassen naar het gewenste niveau en als je eenmaal bent aangekomen in het bos, stuk natuurgebied of de duinen kan je het niveau weer lager zetten. Het fietsen en de omgeving zal je een uitgerust gevoel geven. Even de drukte van het normale (stads)leven ontgaan en opnieuw opladen. 

Jong en oud

Als je toch nog twijfelt of een e-bike echt wel zo hip is, dan raden wij je aan om Amslod e-bike ervaringen te lezen. Je zal al snel merken dat de e-bike echt voor iedereen is en dat er een ruim aanbod aan modellen zijn. Denk aan stadsfietsen, bakfietsen, sportief of juist elegant. Het is er allemaal. Lees de reviews over Amslod.nl en ga alvast voor genieten van het gevoel dat ook jij misschien een e-bike gaat aanschaffen. Geen afstand zal meer te ver zijn en geen tegenwind meer sterk genoeg.